26 Haziran 2009

Adet sancısı ve Adet kanaması için bitkisel çözümler

Adet sancısı

Tuzsuz tereyağının içine 1 çorba kasıgı bal ve 1 çorba kaşıgı çemen katarak macun haline getirin. Adetten önce 1 kasık yutun. Sancılarınız hafifleyecektir.

Adet kanaması çokluğu

1- Kişniş ve nane kaynatılarak içilir.

2- Mersin ağacı tohumu 100 gr. Kişniş 50 gr. Sığır dili otu 20 gr. Sumak 50 gr. Bu malzeme 1 lt suda kaynatılır. Seker ile tatlandırılabilir ve soğuk olarak içilir.

3- Kereviz ile maydanoz birlikte kaynatılır. Elde edilen su buzdolabında 24 saat bekletildikten sonra. aç karnına 3 gün boyunca bir bardak içilir.

Adet kanamasını söktüren şifalı bitkiler

1- 2 bas kereviz. 4 çorba kasıgı hindiba. 1 çorba kasıgı çemen ve 3 çorba kasıgı anason kaynatıldıktan sonra buzdolabında 4-5 saat bekletilir. 1 hafta günde 1 bardak içilir.

2- 30’ar gram kereviz tohumu. hindiba tohumu. ısırgan tohumu ve çemen; 60 gr kuru üzüm. 1 kuru incir. 9 gr anason ve 9 gr Udihindi 1/2 bardak su ile kaynatılır. (Malzemelerden sert olanlarını havanda toz haline getirerek katınız) Boza kıvamına

geldiğinde seker katılarak 1 çay bardağı içilir.Ahmet Maranki

----------------------------------

Adet dönemi sancılarına bitkisel çözüm


Ünlü Bitki uzmanı Prof Dr.İbrahim Saraçoğlu kadınların sancılı geçen adet dönemlerine karşı onlara bitkilerin etkilerinden yararlanmalarını tavsiye ediyor.

Ünlü Bitki uzmanı Prof Dr.İbrahim Saraçoğlu kadınların sancılı geçen adet dönemlerine karşı onlara bitkilerin etkilerinden yararlanmalarını tavsiye ediyor. Peki hangi bitki ya da bitkiler bu dönemde işe yarıyor ?
Özellikle adet döneminde sancı ve ağrı çeken kadınlar her ay bu dönemi korkuyla bekliyor.Bazen adet sancıları dayanılmaz bir hal alabiliyor.işte bu noktada yine çözüm doğadan geliyor.

Prof Dr.İbrahim Saraçoğlu kadınların ağrılı ve sancılı geçen adet dönemlerine karşı civanperçemi bitkisini öneriyor.Bu dönemin başlamasına üç gün kala uygulamaya başlanan kür bitimine kadar devam ediyor. Adet dönemi kürü şöyle uygulanıyor:

Bir tutam civanperçemi (yaklaşık beş gram) yarım litre kaynamakta olan suyun içine atılıyor. Ağzı kapalı olarak hafif (kısık) ateşte 3 dakika demlenerek soğuduktan sonra süzülüyor. Adet döneminin başlamasına üç gün kala hergün sabah ve akşam bir su bardağı içilerek tüketiliyor. Hergün taze olarak hazırlanması gerekiyor.ayrıca adetin bitimine kadar devam edilen bu kürün her regl döneminde beş-altı ay uygulanması gerekiyor.

Adet sancıları çok şiddetli ise, bu taktirde adet başlamadan bir hafta önce kür uygulamaya başlanıyor.

1 yorum:

Ayman T. Quader dedi ki...

thanks indeed forsharing

Popüler Yayınlar

Blog Widget by LinkWithin

İslam İlmihali