22 Haziran 2009

Hz. Muhammed'e hakaret eden vekile ikinci tokat

Hz. Muhammed'e hakaret eden vekile ikinci tokat
Avusturya'da geçen yıl Hz. Muhammed'e (sas) sözlü hakarette bulunan ve bundan dolayı Graz Eyalet Ceza Mahkemesi'nce üç ay tecilli hapis ve 24 bin Euro para cezasına çarptırılan ırkçı Özgürlükçüler Partili (FPÖ) Susanne Winter'in cezası yüksek mahkeme tarafından da onandı.

Daha önce Graz Eyalet Ceza Mahkemesi'nce verilen kararı temyize götüren Winter, yüksek mahkemeden de eli boş döndü. Yüksek mahkeme, Winter'ın suçunu sabit bularak cezayı onayladı. Yüksek mahkemenin vermiş olduğu karar, kesinlik niteliği taşıyor. Avusturya'daki tüm hukuki haklarını kullanmış bulunan Winter'in, davayı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) taşımaya hazırlandığı belirtiliyor.

Susanne Winter, FPÖ'nün 2008 yeni yıl resepsiyonunda yaptığı konuşmada Hz. Muhammed'e hakaret etmiş, İslam'ın da Akdeniz'in öbür tarafına atılmasından söz etmişti. Mahkeme, dokunulmazlığı kaldırılan Susanne Winter'a, "belli bir dini aşağılamak ve halkı başka bir din ve onun kutsal değerlerine karşı kışkırtmak" suçundan üç ay tecilli hapis ve 24 bin Euro para cezası vermişti. MENAF ALICI VİYANA, CİHAN ZAMAN


Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Blog Widget by LinkWithin

İslam İlmihali