02 Haziran 2009

İşte özel yabancı okullar sınav soruları ve cevap anahtarı

Özel Yabancı Ortaöğretim Okulları Sınav Yürütme Kurulu'ndan yapılan açıklamada, sınavın Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Mersin, Muğla, Samsun ve Zonguldak illerinde saat 10.00'da başladığı, 120 dakika sürdüğü ve sorunsuz bir şekilde tamamlandığı belirtildi.

İŞTE A KİTAPÇIĞI SORU VE CEVAPLARI

İŞTE B KİTAPÇIĞI SORU CEVAPLARI

Sınav sorularının yüzde 90'ının Türkçe, matematik, fen ve teknoloji ile sosyal bilgiler derslerini içerdiği, bu soruların yüzde 70'inin 8. sınıfların öğretim programlarını, yüzde 30'unun ise 7. sınıfların öğretim programlarını kapsadığı ifade edilen açıklamada, sınav sorularının yüzde 10'luk diliminin ise dil öğrenme yeteneğini ölçen sorulardan oluştuğu vurgulandı.

Özel yabancı ortaöğretim okulları sınavının yapılışı, öğrencilerin gireceği sınav yerlerinin tespiti, sınav sonuçlarının değerlendirilmesi, bu okullara yerleştirilecek öğrencilere ait asil ve yedek listelerin belirlenmesinin Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildiği hatırlatılan açıklamada, özel yabancı ortaöğretim okullarının 1667 olan kontenjanına 18 bin 512 başvuru yapıldığı ifade edildi.

Sınav sonuçlarının 25 Haziran 2009 tarihinde ''www.meb.gov.tr'' internet adresinden ilan edileceği vurgulanan açıklamada, adayların okul tercihlerini sınav sonuçları açıklandıktan sonra 26 Haziran-15 Temmuz 2009 tarihleri arasında yine aynı internet adresinden yapacakları, asil ve yedek listelerin ise 24 Temmuz 2009 tarihinde yine buradan ilan edileceği kaydedildi.

Adaylara ayrıca sınav sonuç belgesi gönderilmeyeceğine dikkat çekilen açıklamada, bu konuda öğrenci ve velilerin ''www.yabanciokullarsinavi.org'' adresinde yer alan özel yabancı okullara giriş sınavı başvuru kılavuzundaki bilgileri takip etmeleri ve kayıt takvimine uymaları gerektiğine işaret edildi.

Yabancı Okullar Sınavı ile öğrenci alan okullar ve kontenjanları şöyle:
Alman Lisesi (130)
Amerikan Robert Lisesi (Kız 110, Erkek 110)
Galileo Galilei İtalyan Lisesi (66)
İtalyan Lisesi (80)
İstanbul Saint-Joseph Fransız Lisesi (154)
İzmir Amerikan Koleji (144)
İzmir Saint-Joseph Fransız Lisesi (60)
Notre Dame de Sion Fransız Lisesi (116)
Saint-Benoit Fransız Lisesi (186)
Saint-Michel Fransız Lisesi (100)
Sainte-Pulcherie Fransız Lisesi (75)
Sankt Georg Avusturya Lisesi (100)
Sankt Georg Avusturya Ticaret Lisesi (20)
Tarsus Amerikan Koleji (72)
Üsküdar Amerikan Lisesi (Kız 72; Erkek 72)

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Blog Widget by LinkWithin

İslam İlmihali