02 Haziran 2009

Muayene katılım payı 2 TL'ye indirildi

10 TL olan muyane katılım payı 2 TL'ye indirildi. Karar SGK'nın internet sitesinden duyuruldu. Böyle özel ve devlet hastaneleri arasındaki fark da kalkmış oldu.

SGK tarafından sgk.gov.tr sitesinde yayınlanan açıklama şu şekilde;

2008 Yılı Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliği’nin hekim ve diş hekimi muayenesi katılım payı Kurumumuz aleyhine Danıştay davaya ilişkin anılan Dairenin 03/4/2009 tarihli kararı doğrultusunda; 02 Haziran 2009 tarihinden geçerli olmak üzere; Kurumla sözleşmeli ikinci ve üçüncü basamak hekim ve diş hekimi muayenesi için katılım payı 2 ( İki ) TL olarak uygulanacaktır' denildi.

Kararla ilgili Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği (OHSAD) Genel Sekreteri Cevat Şengül yaptığı açıklamada, 'Bu karar hem vatandaşın hem SGK'nın hem de sağlık kurum ve kuruluşları için hayırlı bir karar olmuştur. Bu kararı memnuniyetle karşılıyoruz' dedi.

Daha önce devlet tarafından 10 TL olarak alınan farkla ilgili olarak Danıştay kararın iptalini istemişti.

10 TL olarak alınan muayene katılım payı ile ilgili olarak sağlık kuruluşları ve SGK arasında uzun süredir görüşmeler sürüyordu.

Tarafların karşılıklı mutabaktı sonrası katılım payı 2 TL olarak belirlenirken özel ve devlet hastaneleri arasındaki fark da kalkmış oldu.

CAFESİYASET.COM / ÖZEL

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Blog Widget by LinkWithin

İslam İlmihali