29 Haziran 2009

Nestle ürünlerindeki koli basili nedeniyle 70 kişiyi zehirlendi

Nestle'nin ABD'de ürettiği pişirilmeye hazır kurabiye hamuru markası 'Toll House'un patlak veren üretim skandalı sonucu 70 kişinin zehirlendi Bunun üzerine soruşturma başlatıldı. Nestle'nin sorumluları cezalandırması beklenirken endüstriyel gıdaların güvenilirliği tartışma konusu oldu.

Hazır kurabiye hamurunda yapılan incelemelerde koli basili bulgularına rastlanması ile soruşturma başlatan şirket yönetimi, Danville fabrikasındaki 550 çalışanından kurabiye üretiminde görev alan 200'den fazlasının işine son verileceğini açıkladı.

Hazır kurabiye üretimini durdurduklarını kaydeden Nestle sözcüsü Roz O'Hearn, 3 milyon 600 bin 'Toll House' paketinin marketlerden geri çağrıldığını belirtti. ABD'nin 30 ayrı eyaletinde yaşları 2 ile 57 arasında değişen 70 kişinin koli basilinden etkilendiği ve bunlardan 25'inin hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındığı öğrenildi. Amerikan Gıda ve İlaç Kurumu ürünle ilgili olarak soruşturmanın sürdüğünü kurabiyelerin piyasadan geri çekilmeye başlandığını kaydetti.

Birçok markanın bu tür sağlıksız sayısız ürün denetimsizlik ya da yetersiz denetim nedeniyle özellikle az gelişmiş ve gelişmete olan ülkelerin raflarında tüketicilerini zehirlemeyi bekliyor.

http://www.gidahareketi.org/Nestle-Urunlerindeki-Koli-Basili-Nedeniyle-70-Kisiyi-Zehirlendi-325-haberi.aspx


Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Blog Widget by LinkWithin

İslam İlmihali