03 Haziran 2009

Times Meydanı'nda Türkiye reklamları

Times Meydanı'nda Türkiye reklamları

ABD'nin New York kentinin turistik merkezi Times Meydanı'ndaki dev ekranlarda, Türkiye'yi tanıtıcı reklamlar gösterilmeye başlandı.

New York Kültür ve Tanıtma Ataşeliğinin girişimiyle başlatılan reklam kampanyasında, çoğunluğu turistlerden oluşmak üzere, günde 2 milyon kişi tarafından ziyaret edilen Times Meydanı'ndaki devasa Nasdaq ve Reuters ekranlarında, tüm haziran ayı boyunca, Türkiye tanıtım filmleriyle birlikte, Türkiye'de gidilmesi önerilen yerler gösterilecek.

Ataşelikten yapılan açıklamaya göre, her 8 dakikada bir, günde yaklaşık 200 kez yayımlanan Türkiye reklamlarında İstanbul, Ayasofya, Ege Sahilleri, Efes, Nemrut Dağı ile Türkiye'deki golf ve SPA merkezlerinden kareler yer alıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın web sitesi ''www.goturkey.com''un da aralıklarla yansıtıldığı reklamlarda, 2009 yılında ABD'de kullanılmakta olan ''Unlimited Turkey" (Sınırsız Türkiye) sloganı öne çıkarılıyor.

New York Kültür ve Tanıtma Ataşesi Hasan Zöngür de konuyla ilgili yaptığı açıklamada ''New York, Şikago ve Los Angeles'ta, çift katlıturist otobüslerinde, telefon kulübelerinda ve belediye otobüslerinde olmak üzere, ülkemizi tanıtıcı açık hava reklamlarımız devam ediyor. Ayrıca ABC ve NBC gibi tüm ABD çapında yayın yapan televizyonların 'prime time' dilimlerinde Türkiye reklam filmlerimiz gösteriliyor'' dedi.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Blog Widget by LinkWithin

İslam İlmihali