21 Temmuz 2009

Adalet Bakanlığı öğretmenlik için unvan değişikliği sınavı açtı

İlan Grubunda enson güncel ilanları bulabilirsiniz. Üye olarak ilanlara daha kısa sürede ulaşabilirsiniz. Hertürlü iş ilanı, akademik ilanlar, basın duyuruları, topluluk duyuruları gibi toplumun geneline hitap eden duyuruları yayınlıyoruz...

http://groups.google.com.tr/group/ilangrubu/subscribe?hl=tr
ilangrubu@googlegroups.com

T.C. ADALET BAKANLIĞI Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü

Sayı : B.03.0.CTE.0.00.03/1678/7545820/07/2009

Konu : Öğretmenlik kadroları için unvan değişikliği sınavı

.............. CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ve 15/03/1999 tarihli ve 99/12647 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmelik hükümlerine dayanılarak hazırlanıp, 28/10/2005 tarihli ve 25980 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Ceza İnfaz Kurumları Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinin ilgili maddeleri uyarınca, ihraz edilmiş kadro unvanlarına atanmayı teminen, ihtiyaç duyulan ve boş bulunan 50 adet öğretmen kadro unvanı için unvan değişikliği sınavı açılması düşünülmektedir.

Başvurular, 20 Temmuz 2009 tarihinde başlayacak, 31 Temmuz 2009 Cuma günü mesai saati bitiminde sona erecektir.

Sınav, Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından Ankara’da Genel Kültür (Türkçe, Türk Tarihi, Türk Kültürü ve Medeniyetleri, Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi, Türkiye Coğrafyası, Matematik, Vatandaşlık Bilgisi), Adalet Bakanlığı ile Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünün Teşkilât Yapısı, Görev ve Faaliyetleri, Devlet Memurları Kanunu ile Alan Bilgisi (Eğitim Psikolojisi, Eğitim Felsefesi, Eğitim Sosyolojisi, Öğrenme Psikolojisi, Gelişim Psikolojisi, Öğrenme Yaklaşımı, Stratejisi, Yöntem ve Teknikleri, Sınıf Yönetimi, Program Geliştirme, Ölçme ve Değerlendirme, Psikolojik Danışma ve Rehberlik, Eğitim Teknolojileri) konularında yazılı olarak yapılacaktır.

Sınav sonucunda, 100 (yüz) üzerinden 70 (yetmiş) ve daha yukarı puan alan adaylar başarılı sayılacak olup başarılı adaylar, en yüksek puanı alan adaydan başlamak suretiyle atanacaklardır.

Adayların puanlarının eşit olması hâlinde, Yönetmeliğe ekli değerlendirme formunda belirtilen kriterler doğrultusunda “tahsil, hizmet, sicil, disiplin, ödül, KPDS v.s.” durumuna göre nihai başarı sıralaması belirlenecektir.

Sınav sonuçları, aynı görev için yapılacak bir sonraki sınava kadar geçerli olacak olup, bu süre içerisinde ilgili birimde aynı unvanda kadro boşalması halinde başarı sırasına göre atama yapılacaktır.

Sınava katılmak isteyen adaylar, ek-2’de yer alan başvuru formunun 1 inci ve 2 nci bölümlerini eksiksiz dolduracak, başvuru formuna diploma veya geçici mezuniyet belgesinin onaylı örneği, vukuatlı nüfus kayıt örneği ile adli sicil ve arşiv kaydını da ekleyerek yarım kapaklı bir dosya içinde merkez atamalı personel Cumhuriyet başsavcılıklarına, taşra atamalı personel adalet komisyonu başkanlıklarına teslim edeceklerdir.

Cumhuriyet başsavcılıkları ve adalet komisyonu başkanlıkları, aday tarafından kendilerine getirilen belgeleri teslim aldıktan sonra başvuru formunun adaylar tarafından doldurulan 1 inci ve 2 nci bölümlerini onaylayarak, dosyaları mahallinde bulunan adayların başvuru formunun üçüncü bölümünde yer alan sicil ve disiplin bilgilerine ilişkin bölümü de doldurup onayladıktan sonra (Merkez atamalı personel için bu bölüm, Personel Dairesi Başkanı tarafından doldurulup onaylanacaktır.) en geç 7 Ağustos 2009 Cuma günü mesai saati bitimine kadar Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünde olacak şekilde göndereceklerdir.

7 Ağustos 2009 tarihinden sonra gelen başvurular ile eksik evrak içeren başvurular kesinlikle değerlendirmeye alınmayacaktır.

Belirlenecek takvim doğrultusunda sınavın yapılacağı yer, tarih ve sınavla ilgili diğer hususlar başvuruları kabul edilen personele ayrıca duyurulacaktır.

Sınava katılacak adaylar idarî izinli sayılacaklar ve sınav giderleri kendileri tarafından karşılanacaktır.

Unvan değişikliği yapılacak kadrolara başvurular için gerekli şartlar ek-1’de açıklanmış olup, keyfiyetin merkez ve mülhakat tüm adliye, ceza infaz kurumları ile denetimli serbestlik ve yardım merkezi şube müdürlükleri personeline duyurulması hususunda gereğini rica ederim.

EKLER :

1- Başvuru formu (2 sayfa)

2- Başvuru şartları (1 sayfa)

2- Münhal kadro listesi (1 sayfa)

Memurlar.Net

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Blog Widget by LinkWithin

İslam İlmihali