08 Temmuz 2009

"Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Özel Yetenek Sınavı"

T.C.

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

ÖN KAYIT VE ÖZEL YETENEK SINAVI İLE ÖĞRENCİ ALINACAKTIR

Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'na 2009-2010 ders yılı için aşağıda belirtilen sayıda ve koşullarda öğrenci alınacaktır.

Bölümler

Öğrenim Süresi

Kontenjanlar

Açıklama

· Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü 1.Öğretim

4 yıl

40

(15 Bayan, 25 Erkek)

· Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü 2.Öğretim

4 yıl

40

(15 Bayan, 25 Erkek)

· Antrenörlük Eğitimi Bölümü 1.Öğretim

4 yıl

40

(10 Bayan, 30 Erkek)

· Antrenörlük Eğitimi Bölümü 2.Öğretim

4 yıl

40

(10 Bayan, 30 Erkek)

Başvuru Tarih ve Yeri:

Ön kayıtlar, adayın kendisi ve yakını tarafından 20 - 24 Temmuz 2009 tarihleri arasında, İnönü Üniversitesi, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu/MALATYA'da mesai saatleri içerisinde yapılacaktır.

Başvuru Koşulları ve İstenecek Belgeler:

1. T.C. vatandaşı olmak.

2. Başvuru dilekçesi (Bölüm ve branş tercihini içeren dilekçe formu-, başvuru anında verilir).

3. Bir bölüme müracaat eden adaylar için 2 adet, iki bölüme müracaat edenler için 4 adet vesikalık fotoğraf (son altı ay içinde çekilmiş ve kılık kıyafet yönetmeliğine uygun olacaktır).

4. Nüfus cüzdanının aslı ve 1 adet fotokopisi (Kimlik belgesi üzerindeki fotoğrafı tanınmasına engel teşkil eden adayların nüfus cüzdan belgesi kabul edilmeyecektir).

5. 2009 yılına ait ÖSS sonuç belgesi ve 1 adet fotokopisi.

6. 2009 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı, ÖSS-SÖZ-1, ÖSS-SAY-1, ÖSS-EA-1, ÖSS-DİL puan türlerinin (dört puan türünden en yükseği kullanılacaktır) en az birinden 165.000 (ağırlıklı orta öğretim başarı puanı eklenmeden) veya daha fazla puan almış olmak. Milli Sporcular ve spor alan/kol bölümlerinden mezun olanlar, 145 ham puanla müracaat edebileceklerdir.

7. Spor Alan / kol mezunları için bunu gösterir belgenin aslı ve 1 adet fotokopsi.

8. Milli sporcular G.S.G.M'den alacakları “Milli Sporcu Belgesi”nin aslı ve 1 adet fotokopisi.

9. Diplomanın veya mezuniyet belgesinin aslı ve 1 adet fotokopisi.

10. Özel yetenek sınavına katılmak isteyen adaylardan 125.00 TL (KDV dahil) sınav ücreti alınacaktır. Eğer aday birden fazla bölüme müracaat etmek ister ise, diğer her bölüm tercihi için ayrıca 25.00 TL. ek ücret ödeyecektir (Yüksekokulumuz bünyesinde 4 program bulunmaktadır, bu programların hepsine başvuran adaylar toplam 200.00 TL ödeyecektir). Sınav ücreti İnönü Üniversitesi Döner Sermaye Saymanlığı T.C Ziraat Bankası Malatya Şubesi (0183), 52559557-5001 nolu Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu hesabına yatırılacaktır. Açıklama kısmında “İnönü Üniversitesi, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu özel yetenek sınav ücreti” olarak belirtilecektir.

11. Adayların “Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu sınavlarına girmesinde sakınca yoktur” ibareli sağlık kuruluşlarından alınacak raporun aslı ve 1 adet fotokopisi.

12. Adaylar başvuru sırasında verilecek olan sınav kılavuzunda belirtilen sınav kurallarına uymak zorundadır. Adaylar kılavuzda belirtilen sınav saatlerinden önce sınav yerinde hazır bulunmaları gereklidir.

13. Adayların kendilerine bildirilen saatlerdeki sınavlarda teknik sorunlar nedeniyle gecikme veya ertelenme yaşanması halinde Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürlüğü sınav takvimi içerisinde değişik bir saat belirlemeye yetkilidir.

14. Merkezi yerleştirme sistemi ile herhangi bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan adaylar da bu programlara başvurabilir.

15. 2008 ÖSYS'de, ÖSS puanı veya özel yetenek sınavı sonucu bir örgün yükseköğretim programına yerleştirilmiş adayların ağırlıklı ortaöğretim başarı puanları ile ilgili katsayılar yarıya düşürülecektir. Bu kural, açık öğretimin kontenjanlı programları için ve sınavsız geçiş ile meslek yüksekokulları veya açık öğretim kontenjansız programlarına 2008-ÖSYS'de yerleştirilen adaylara uygulanmayacaktır.

16. Başka bir yükseköğretim kurumundan disiplin suçları nedeniyle çıkarılmış olanlar ön kayıt yaptıramazlar.

17. Posta ile yapılacak müracaatlar kabul edilmeyecektir.

Yetenek Sınavı Tarih ve Uygulaması:

· Başvurular sırasında adaya fotoğraflı giriş belgesi verilecektir. Adaylar sınav giriş belgesi, kimlik belgesi (nüfus cüzdanı, ehliyet vb.) ve göğüs numarasını sınavlar boyunca yanlarında taşımak ve istenildiğinde göstermek zorundadır. Belgeleri eksik olan adaylar sınava alınmayacaklardır.

· Sınav Giriş Belgesini ibraz etmeyen adaylar sınava alınmaz. Adaylar sınav kılavuzunda yazılı olan yetenek sınavı şartlarını kabul etmiş sayılır.

· 1.Aşama (Beceri-Koordinasyon Testi) sınavı 27-28 Temmuz 2009 tarihlerinde ve tüm bölümler için ortak yapılacaktır.

· 2.Aşama (Branş) sınavı 29-31 Temmuz 2009 tarihlerinde tüm bölümler için ortak yapılacaktır.

· Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü için Beceri-Koordinasyon Testi (1.aşama) % 70, Branş sınavı (2.Aşama) % 30, Antrenörlük Eğitimi Bölümü için ise Beceri-Koordinasyon Testi % 30, Branş sınavı % 70 oranlarında değerlendirilerek yetenek puanı hesaplanacaktır.

· Adayların girecekleri bölümlerin tercih sıralamasını yapmaları yerleştirmede esas alınacaktır. Yerleştirme puanı eşit olan adayların sıralamasında ÖSS sınav puanının yüksekliği esas alınacaktır.

· Antrenörlük Eğitimi Bölümüne öğrenci alımında branş kontenjanı uygulanacaktır. Antrenörlük Eğitimi Bölümünü tercih etmiş olan öğrencilerin seçtikleri branşlara yerleştirme işlemi, yetenek sınavında almış oldukları toplam en yüksek puan sıralamasına göre BESYO 2009 Özel Yetenek Sınav kılavuzunda belirtilen kontenjan sayılarına göre yapılacaktır.

· Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümüne öğrenci alımında branş kontenjanı uygulanmayacaktır.

Kesin Kayıt Tarih ve Uygulaması:

· Kesin kayıt işlemleri:

Asıl listede kazananları kayıtları: 31 Ağustos-1-2-3-4-5-7 Eylül 2009 arasında,

Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığı Kayıt Bürosunda yapılacaktır.

· Yedek Adaylar Müracaatlarını Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürlüğüne : 08-09-10 Eylül 2009 tarihleri arasında dilekçe ile yapacak, bu tarihler arasında müracaat eden yedek adayların kesin kayıt işlemleri 11 Eylül 2009 günü mesai saatleri içerisinde, başarı sırasına göre, Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığı Kayıt Bürosunda yapılacaktır.

· Yedek adaylar işlemlerini bizzat kendileri takip etmek ve kayıt yaptırmak zorundadır. Adaylara, okul idaresi tarafından posta veya telefon yolu ile haber verilmeyecektir.

· Kesin kayıt için verilen süre içinde kaydını yaptırmayan öğrenciler bu haklarını kaybederler ve yerlerine başarı sıralamasına göre yedek listeden öğrenci kaydı yapılacaktır.

http://groups.google.com.tr/group/ilangrubu/subscribe?hl=tr

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Blog Widget by LinkWithin

İslam İlmihali