23 Temmuz 2009

BESYO Özel Yetenek Sınav kayıtları başladı

Fırat Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu bölümlerine Özel Yetenek Sınavı ile 2009-2010 öğretim yılı için toplam 200 öğrenci alınıyor. Ön kayıtlar başladı, 28 Temmuz başvuru için son gün...
Fırat Üniversitesi, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nun bölümlerine Özel Yetenek Sınavı ile 2009-2010 öğretim yılı için toplam 200 öğrenci alınacak. Ön kayıtlar 20–28 Temmuz 2009 tarihleri arasında mesai saatleri içerisinde, “Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Özel Yetenek Kayıt Bürosunda” şahsen yapılacak, posta ile müracaatlar kabul edilmeyecek. Ön kayıt yaptıracak adayların 2009 ÖSS Sınavında herhangi bir puan türünden 145 ham puan almış olmaları yeterli sayılacak.
30 Temmuz - 6 Ağustos 2009 tarihleri arasında yapılacak olan Özel Yetenek Sınavı ile alınacak BESYO öğrencilerinin 2009 ÖSS (SÖZ-1, SAY-1, EA-1) sınavında herhangi bir puan türünden 165 veya üzeri ham puan almış olması gerekiyor. Milli Sporcular, Spor Lisesi ve spor alan/kol bölümlerinden mezun olanlar ise 145 ham puanla müracaat edebilecekler.
Fırat Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümü için 25 Erkek ve 15 Kız, Spor Yöneticiliği 1. Öğretim için 30 Erkek ve 10 Kız olmak üzere toplam 40 öğrenci alınacağı belirtilirken, bu yıl ilk kez FÜ tarafından 2. Öğretiminde açılan Spor Yöneticiliği Bölümü için 30 Erkek ve 10 Kız öğrenci alınacağı bildirildi.
Ayrıca Fırat Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu bünyesinde bu yıl ilk kez açılan Antrenörlük Bölümü 1. Öğretim için 15 Kız ve 25 Erkek, Antrenörlük Eğitimi 2.Öğretim için ise 15 Bayan ve 25 Erkek olmak üzere toplam 80 öğrenci alınacağı kaydedildi.
Atletizm, Yüzme, Badminton, Futbol, Basketbol, Hentbol, Voleybol, Jimnastik branşlarında yapılacak olan sınav için ön kayıtlar başvuruları 20–28 Temmuz 2009 tarihleri arasında mesai saatleri içerisinde, “Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Özel Yetenek Kayıt Bürosunda” şahsen yapılacak, posta ile müracaatlar kabul edilmeyecek.
Ön kayıt için istenen belgeler ise şöyle:

1- Hangi bölüme ve hangi branştan sınava gireceğini belirten dilekçe (Kayıt esnasında matbu olarak verilecektir).
2- 2009 ÖSS sınav sonuç belgesinin aslı ve bir adet fotokopisi.
3- Bir bölüme müracaat edenler için 3 adet, iki bölüme müracaat edenler için 6 adet 4,5x6 cm ebadında vesikalık fotoğraf (Kılık Kıyafet Yönetmeliğine uygun olarak son altı ay içerisinde cepheden çekilmiş olacaktır).
4- Resimli T.C. kimlik belgesinin aslı ve bir adet fotokopisi (fotoğrafı tanınmasına engel teşkil eden T.C. kimlik belgesi kabul edilmeyecektir).
5- Diploma aslı ile bir fotokopisi.
6- Sınav ücretinin dekontu (Tek bölüme müracaat edenler için sınav ücreti 100 TL, iki bölüme müracaat edenler için sınav ücreti 175 TL, Üç bölüme müracaat edenler için sınav ücreti 225 TL, Dört bölüme müracaat edenler için sınav ücreti 250 TL, tüm bölümlere müracaat edenler için sınav ücreti 300 TL ) dır. Fırat Üniversitesi Strateji Geliştirme Daire Başkanlığının Türkiye Vakıflar Bankası Elazığ Şubesi 7292447819 nolu hesabına, “BESYO sınav ücreti” olarak yatırıldığına dair dekont.
7- Milli sporcular için G.S.G.M.’den alınan millilik belgesi.
8- Spor Lisesi ve Spor Alan / kol mezunları için bunu gösterir belge.

9- Adayın “Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Özel Yetenek Sınavlarına Girmesinde Sakınca Yoktur” ibareli Sağlık Ocağı Raporu almış olması gerektiği ifade edildi.
İlan Grubunda enson güncel ilanları bulabilirsiniz. Üye olarak ilanlara daha kısa sürede ulaşabilirsiniz. Hertürlü iş ilanı, akademik ilanlar, basın duyuruları, topluluk duyuruları gibi toplumun geneline hitap eden duyuruları yayınlıyoruz...

http://groups.google.com.tr/group/ilangrubu/subscribe?hl=tr
ilangrubu@googlegroups.com

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Blog Widget by LinkWithin

İslam İlmihali