17 Temmuz 2009

İnternet için telefon aboneliği tarih oluyor

Türk Telekom’un internet hizmeti sağlamak için ADSL taleplerine karşı telefon aboneliği zorunluluğu Konya Tüketici Mahkemesi’nin aldığı kararla kaldırılıyor.
“ADSL’de 1 milyarlık soyguna son” diyen Tüketiciler Derneği Konya Şubesi Başkan Yardımcısı, Ayhan Tekin ADSL hatlarındaki sabit ücretlerin Konya Tüketici Mahkemesi tarafından iptal edilmesini değerlendirerek, “Türk Telekom’un keyfi ve hukuksuz bir şekilde uyguladığı ADSL hat ücretlerine karşı Tüketiciler Birliği’nin yürüttüğü hukuk mücadelesi zaferle sonuçlanmıştır” dedi. İnternet bağlantısı için teknik olarak bir telefon numarasına ve ses hattına ihtiyaç duyulmadığını dile getiren Ayhan Tekin, “Buna rağmen Türk Telekom konuşma yapmayacak ADSL taleplerine de zorla telefon tahsis etmekte ve sabit ücret almaktaydı. Oysaki ADSL hatlarında ayrıca sabit telefon hattı tahsis edilmesi ve buna bağlı olarak sabit ücret alınması tamamen keyfi ve hukuksuz bir davranıştır. Tüketiciler Birliği’nin hukuksal desteği ile hak arama bilinci gelişmiş bir tüketicimizin hakem heyetinden aldığı “sabit hat hukuksuz, sabit hattın iptal edilerek internet hizmetinin devamına” kararına Türk Telekom tüketici mahkemesi nezdinde iki yıl önce itiraz etmişti.

Telekom’un yıllardır öne sürdüğü gerekçelerle mahkemeyi oyalama ve teknik olarak iki hizmetin ayrılamayacağı söylemiyle yanıltmasına rağmen Rekabet Kurulu ve bilirkişi rapor ları Telekom’u yalancı çıkarmıştır. Yaklaşık 6 milyon ADSL abonesinden yıllık 1 milyar TL’ye varan sabit ücretinden vazgeçmek istemeyen Telekom’a mahkemeden yargı tokadı gelmiştir” diye konuştu.

SABİT ÜCRETLERE DERHAL SON
Konya Tüketici Mahkemesi’nin, 14.05.2009 tarih ve 2009/76 nolu kararında, ADSL’de sabit hat ve telefon aboneliği gerekmediğine karar vermesiyle birlikte bu kararın temyizinin olmayacağın dile getiren Tekin, Telekom’un açtığı itiraz davasını reddedilerek hakem heyetinin tüketici lehine vermiş olduğu karar onanmıştır. Ayrıca Rekabet Kurulu da Şubat ayında almış olduğu bir kararla Türk Telekom’un sabit hatsız ADSL hizmetini üç ay içinde başlatması kararı vermiştir” dedi. Alınan karardan memnun olduklarını söylen Tekin, “Türk Telekom’a buradan çağrıda bulunuyoruz. Rekabet Kurulu ve Mahkeme kararlarını derhal uygulayın. ADSL hatları ile ilişkili telefon aboneliklerini kaldırarak bundan doğan sabit ücretlere derhal son verin” diyerek bu kararın bir an önce uygulamaya geçmesini istedi.

Ali Murat Mırçık- Memleket

1 yorum:

Kemal ONUR dedi ki...

Şimdi ben ttnet e geçirdiğim zaman aboneliğimi sabit hat almasamda olur yani? :)) Uzun zaman olmasına rağmen hala TT cephesinden ses yoki malum apra tatlı:) Teşekkürler....

Popüler Yayınlar

Blog Widget by LinkWithin

İslam İlmihali