23 Temmuz 2009

Işığın ve karanlığın savaşı

İSTANBUL - Dünyaca ünlü Fransız oyuncu Jeanne Moreau, İstanbul Tiyatro Festivali'nin özel projesi için İstanbul'a geliyor.
Sinemaseverlerin yakından tanıdığı yönetmen Amos Gitai’nin yorumladığı ve başrolünü Jeanne Moreau’nun oynadığı "Işığın Oğulları ile Karanlığın Oğullarının Savaşı" adlı oyun, İstanbullu sanatseverlere çarpıcı bir tiyatro deneyimi yaşatacak. Oyun, 31 Temmuz Cuma ve 1 Ağustos Cumartesi akşamları saat 21.30'da, Rumelihisarı’nın etkileyici tarihi atmosferinde izleyicilerle buluşacak.
Fransa, Yunanistan, İspanya, İsrail ve Filistin’den sanatçıların katılımıyla gerçekleşen oyunda, Türkiye’den usta oyuncu Cüneyt Türel, Fransa’da yaşayan başarılı oyuncumuz Sedef Ecer ve "Taş plak sesli kadın" olarak tanınan Sema yer alıyor. Oyunun biletleri satışta.
Avignon Tiyatro Festivali, Atina & Epidaurus Festivali, Barselona Grec Festivali ve Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali'nin Akdeniz'deki kül-türel ilişkileri hareketlendirmek ve ortak projeler gerçekleştirmek amacıyla kurduğu "Kadmos" Birliğinin ilk çalışması olan "Işığın Oğulları ile Karanlığın Oğullarının Savaşı", bu dört festival ile Paris Odéon Tiyatrosu'nun ortak yapımı.
İstanbul'daki gösterimleri İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı'nın katkılarıyla gerçekleşen Işığın Oğulları ile Karanlığın Oğullarının Savaşı, eşzamanlı olarak farklı anlatıcılar tarafından çeşitli dillerde söylenen, hem tarihi hem güncel, hem yerel hem de evrensel bir öykü anlatarak her savaşta yaşanan benzer acıları, korkuları ve umutsuzlukları sahneye taşıyor. Akdeniz'in en önemli tiyatro festivallerinin birlikte imza attığı bu büyük yapımda, tarihi duvarlara yansıtılan imgeler eşliğinde, farklı dillerde yankılanan sesler şarkılara, sözcüklere, müziğe dönüşerek işgal, savaş, egemenlik ve başkaldırı üzerine zaman ve mekânı aşan sorular soruyor.
Amos Gitai'nin, Ölü Deniz Yazmaları ve Josephus Flavius'un 1. yüzyılda Roma İmparatorluğu'nun Kudüs'ü işgalini anlattığı metinlerden uyarladığı oyunda Rainer Maria Rilke ve Oscar Wilde gibi yazarlardan alıntılar da bulunuyor.
"Işığın Oğulları ile Karanlığın Oğullarının Savaşı"nın prömiyeri 7 Temmuz Salı akşamı Avignon Festivali'nde yapıldı. 17-18 Temmuz'da Barselona Grec Festivali'nde gösterilen oyun, 24-25 Temmuz'da ise Atina & Epidaurus Festivali'nde sahnelenecek. 2009 yılındaki son gösterisi ise İstanbul'da gerçekleşecek. Oyun 2010 yılının Ocak ayında Paris'te Odéon Tiyatrosu'nda oynanacak.
Bilet satışı:
• Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00
• Biletix internet sitesi:
www.biletix.com
• Biletix Satış Noktaları
• İKSV binası. (Pazar günleri hariç 10.00-17.30 arası, İstiklal Cad. No:64 Luvr Apt. Beyoğlu)
Bilet fiyatları:
1. kategori 60 TL
2. kategori 40 TL
Öğrenci 20 TL
Biletler, Siyah ve Beyaz Lale üyeleri için %25, Kırmızı ve Sarı Lale üyeleri için de %20 indirimli.
Kültür Vadisi www.kulturvadisi.org

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Blog Widget by LinkWithin

İslam İlmihali