06 Temmuz 2009

Kamu Personel Sınavı iptal edilebilir

Iğdır’da, 60’a yakın öğretmenin, kurdukları bir merkezden Türkiye’nin değişik illerinde Kamu Personel Seçme Sınavı’na (KPSS) giren kişilerle para karşılığında anlaştıkları ve soruların cevaplarını ilettiği iddia edildi. Sınavın iptali gündemde.
27 haziranda yapılan KPSS’de Iğdır’da, cep telefonuyla kopya çektikleri gerekçesiyle gözaltına alınan 30 kişiden dördü tutuklanmıştı.

Kopya iddialarına ilişkin soruşturmayı sürdüren polis, sınavın yapıldığı gün, çevre illerden Iğdır’a geldiği belirlenen 60’a yakın öğretmenin, soru kitapçığının fotoğraflarını çekerek cevap anahtarı hazırladığını tesbit etti.

Beş ayrı merkezde konuşlanan öğretmenlerin para karşılığında anlaştıkları kişilere sınav sırasında telekonferans sistemiyle cevapları ilettikleri belirlendi.
Hatta öğretmenlerin yalnızca Iğdır’da değil, Ankara, İzmir, Bursa, Giresun, Erzurum ve Trabzon başta olmak üzere Türkiye’nin değişik illerinde sınava girenlere aynı yöntemle soruların cevaplarını gönderdiği ortaya çıktı. Konuyla ilgili 20 kişinin daha yakalanması için çalışma başlatıldı.
1973 ve 1999’daki üniversite sınav sorularının çalındığı ortaya çıkınca sınavların iptal edilip tekrar yapıldığını anımsatan Iğdır Eğitim-Sen Şube Başkanlığı, bu yılki KPSS’nin de iptal edilmesini istedi.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Blog Widget by LinkWithin

İslam İlmihali