15 Temmuz 2009

Office 2010 gün yüzüne çıktı

Microsoft, uzun zamandır beklenen tanıtımı yaparak, Office 2010'u gün yüzüne çıkardı.

Teknoloji sitesi ShiftDelete.Net'in haberine göre Microsoft'un Worldwide Partners Conference etkinliğindesahne alan Office 2010, aynı zamanda teknik önizleme sayfasından sınırlı sayıda beta testçiye de kapılarını açtı. İşte Office 2010'dan ilk bilgiler:

İlk defa Word, PowerPoint, Excel ve OneNote uygulamalarının online hallerinin bulunacağı Office 2010'da buürünler ücretsiz sunulacak.

Masaüstü araçlarıyla yarışacak kapsamda olmasa da, Microsoft'un nihayet Google Docs ve Zoho Office gibi online servislerle aynı kulvara girdiğini görmek güzel. Web uygulamaları, Internet Explorer'ın yanı sıra Firefox ve Safari'de de sorunsuz çalışacak.

Masaüstünde Neler Var?

Ribbon arayüzünden vazgeçmeyen Microsoft, masaüstü uygulamalarına da önemli iyileştirmeler yapmışa benziyor. Dokümanları web üzerinde yayınlama veya bilgisayara kaydetme imkanı tanıyacak olan masaüstü uygulamalarından Word 2010 eşzamanlı olarak birden fazla kullanıcının belge düzenlemesine olanak sunacak.

Ekran görüntülerini Word belgelerine yapıştırmak ve yapıştırma işlemini önizlemeli olarak görmek de yine Office 2010'un güzellikleri arasında.


PowerPoint'teki gelişmiş görsel araçlara bir örnek

Gelişmişfotoğraf düzenleme araçları ve yeni geçişler içerecek olan PowerPoint 2010'un yanı sıra, Outlook 2010 da aynı arayüz ile e-posta iletişim görüntüsü ve gelişmiş arama özellikleri barındıracak.

Mobil Uygulamalar

Windows Mobile sürümleri de güncellenen Office uygulamaları, sunucu üzerinde barındırılan belgeleri BlackBerry ve iPhone gibi araçlarda açmayı sağlayan gelişmiş yeteneklere kavuşacak.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Blog Widget by LinkWithin

İslam İlmihali