10 Temmuz 2009

Üniversite adaylarına müjde

İlan Grubunda enson güncel ilanları bulabilirsiniz. Üye olarak ilanlara daha kısa sürede ulaşabilirsiniz. Hertürlü iş ilanı, akademik ilanlar, basın duyuruları, topluluk duyuruları gibi toplumun geneline hitap eden duyuruları yayınlıyoruz...

http://groups.google.com.tr/group/ilangrubu/subscribe?hl=tr
ilangrubu@googlegroups.com

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), öğrenci sayısındaki azalma, kontenjanlardaki artış ve bazı testlerdeki soruların güçlüğü dikkate alınarak bu yılki sınavda 165 taban puanını yüzde 20 ortalama net başarıya, 145 taban puanını da yüzde 10 ortalama net başarıya eşleştiren bir düzenleme yapılmasına karar verdi. YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan başkanlığında yapılan Genel Kurul toplantısı sona erdi.


Toplantının ardından yapılan yazılı açıklamada, eğitim, tıp, sağlık, kadro, mevzuat ve vakıf üniversiteleri koordinasyon komisyonu raporlarının görüşüldüğü ayrıca 11 fakülteye de dekan ataması yapıldığı bildirildi. YÖK toplantıda ayrıca öğrenci sayısındaki azalma, kontenjanlardaki artış ve bazı testlerdeki soruların güçlüğü dikkate alınarak bu yılki sınavda 165 taban puanını yüzde 20 ortalama net başarıya, 145 taban puanını da yüzde 10 ortalama net başarıya eşleştiren bir düzenleme yapılmasına karar verdi. Dekan ataması yapılan fakülteler ise şöyle:

"Atatürk Üniversitesi Hukuk Fakültesi Prof. Dr. Fahrettin Korkmaz, Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Prof. Dr. Ali Yıldırım, Balıkesir Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Prof. Dr. Ali Duymaz, Bayburt Üniversitesi İİBF Prof. Dr. Mustafa Köseoğlu, Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Prof. Dr. Naci Bostancı, Hacettepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Prof. Dr. Asker Kartarı, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Prof. Dr. Ali Demirci, Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Prof. Dr. Cemil Öztürk, Mühendislik Fakültesi Prof. Dr. Abdülkerim Kar, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Hukuk Fakültesi Prof. Dr. Mehmet Hakan Hakeri, Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Prof. Dr. Bünyamin Özgültekin."

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Blog Widget by LinkWithin

İslam İlmihali